По фактам запугивания директоров каналов "А/ТВК" и "Фора" возбуждены уголовные делаОргани прокуратури Харківської області 29 березня порушили кримінальні справи за фактами хуліганських дій щодо керівників двох харківських телеканалів: генерального директора телеканалу "А/ТВК" Олени Баранник і генерального директора телеканалу "Фора" Ірини Рубашко. Як повідомив офіційний сайт облпрокуратури, справи порушені за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

"Дослідчою перевіркою, проведеною органами міліції, встановлено, що протягом березня невідомі особи здійснювали неправомірні дії, спрямовані на залякування керівників цих телеканалів", - повідомили в прокуратурі. Кримінальні справи прийняті до провадження слідчим відділом Харківського міського управління міліції. Хід розслідування перебуває на контролі прокуратури Харківської області.

Довідка "SQ". Генеральний директор АТ "ТРК "Право-А/ТВК" Олена Баранник заявила, що на неї чинять психологічний тиск. Вона розповіла, що 21 березня сходову клітину й двері її квартири забруднили кров'ю і шматками зіпсованого м'яса. Крім того, на рекламному порталі "Прем'єр" з'явилося оголошення про здачу в оренду приміщень на вул.Петровського (де знаходиться редакція "Право-А/ТВК") і пров.Театральному (редакція служби новин "АТН"), хоча ця інформація не відповідає дійсності. В оголошеннях був указаний номер мобільного телефону О.Баранник. У лютому в "Прем'єрі" вже з'являлися оголошення про здачу в оренду квартири, прийом на роботу вантажників, охоронців і різноробочих, у яких також був зазначений номер телефону О.Баранник. "Тоді за день я отримала близько 100 дзвінків, і всім, хто зателефонуваав довелося пояснювати ситуацію", - зазначила вона. Крім того, до редакції телеканалу "Право-А/ТВК" прийшов чоловік, який представився кур'єром і хотів залишити на прохідній похоронний вінок, адресований О.Баранник. На її домашню адресу прийшло два конверти без зворотної адреси, усередині яких була земля.

За словами І.Рубашко, 23 березня, коли вона приїхала додому, перед дверима квартири валялися потрухи, все було забруднене кров'ю, а на ручці дверей висіла на плічках залита кров'ю сорочка. Вона викликала наряд міліції і написала заяву про те, що трапилося.

Харківські канали "Фора", "Право-А/ТВК" і служба теленовин "АТН" у вересні 2011 р. припинили своє мовлення. У листопаді "Фора" відновила мовлення, але змінила програмну політику.