Головне управління МНС України в Харківській області готове до ліквідації наслідків можливих підтоплень. Про це 29 березня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив заступник начальника управління Сергій Чабань.

За його словами, не дивлячись на те, що погодна ситуація в регіоні спокійна, можливі підтоплення населених пунктів біля водоймищ (зокрема, Печенізького, Червонооскільського, Краснопавлівського) і вздовж р. Сіверський Донець. Біля річки існує загроза для 39-ти населених пунктів у Балаклійському, Зміївському, Печенізькому та Чугуївському районах. У Харкові очікуються підтоплення в районі Журавлівки, Сортировки, сел. Жихар. "Це найбільш небезпечні та підтоплювані з року в рік ділянки. Ми приділяємо їм особливу увагу", - зазначив С.Чабань. Також харківські рятувальники підтримують зв'язок з колегами з Росії, які надають інформацію про стан верхів'я річок, що знаходяться там. "Завжди, навіть за найсприятливіших погодних умов, на території нашого регіону є деяка небезпека скидання води з Росії", - зазначив С.Чабань.

"Ми проводимо штабні навчання із взаємодії з комунальними службами, водолазними та піротехнічними підрозділами. На щоденне чергування заступає більше 200 цистерн і 500 рятувальників. Ми маємо 4 дуже потужних пожежно-насосних станції, достатня кількість плавзасобів, більше десятка переносних електростанцій, близько 30 мотопомп для відкачування води", - повідомив С.Чабань. Він також звернув увагу на те, що техніка хоч і знаходиться в справному стані, але потребує заміни, оскільки морально застаріла. Зокрема, багато автомобілів експлуатуються 15 і більше років.

Довідка "SQ". Як заявляв раніше начальник Головного управління МНС України в Харківській області Павло Одарюк, під час паводків серйозних підтоплень у Харківській області не очікується. "Ми перевіряємо каскадні ставки, дамби. Серйозного паводку не передбачається. А якщо і будуть підтоплення, то в основному в низинах, у тих селах, де вони й так щороку бувають. Торік така ситуація склалася в Близнюках", - зазначив П.Одарюк.