Возле здания областной прокуратуры проходит митинг в защиту А. АваковаХарківська обласна організація ВО "Батьківщина" проводить мітинг на захист екс-губернатора Харківської області, голови облорганізації цієї партії Арсена Авакова. Мітинг проходить біля будівлі прокуратури Харківської області. Як повідомив кореспондент "SQ" з місця подій, у мітингу беруть участь близько 50 осіб. Люди тримають у руках плакати з гаслами "Україно, прокинься!" і "Руки геть від Авакова!". Мітингувальники скандують "Банду геть!" і вимагають припинити переслідування колишнього губернатора з політичних мотивів.

Возле здания областной прокуратуры проходит митинг в защиту А. Авакова Возле здания областной прокуратуры проходит митинг в защиту А. Авакова

Довідка "SQ". На початку січня 2012 р. прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження протягом 2009 р. земельної ділянки площею 55 га на території Пісочинської селищної ради (Харківський район). 26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно А.Авакова за фактом перевищення ним службових повноважень. 31 січня правоохоронці провели обшуки у двох квартирах А.Авакова. В цей же день він був оголошений у міжнародний розшук.

26 березня в ЗМІ з'явилася інформація про затримання А.Авакова в Італії. Наступного дня цю інформацію підтвердили у МВС і прокуратурі. Керівництво ВО "Батьківщина" 27 березня направило листа генеральному секретарю Інтерполу й уряду Італії з проханням "врахувати очевидну політичну вмотивованість кримінального переслідування А.Авакова і звільнити його". 28 березня аналогічний лист підписали керівники парламентських фракцій "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна - Народна самооборона".