Сквер на Харьковских Дивизий благоустроили. Стелу в форме пятиконечной звезды отремонтируют к 9 Мая

Сквер на вул. Харківських Дивізій сьогодні, 28 листопада, відкрили після капітальної реконструкції. Як зазначив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін, сквер став продовженням зеленої зони бульвару Юр'єва.

У ході реконструкції на центральній алеї скверу в шаховому порядку встановити 32 опори і 41 новий світильник, виготовлений за індивідуальним замовленням. Тротуарною плиткою "Старе місто" викладено більше 6,5 тис. кв.м алеї. Для відпочинку і зручності городян і гостей міста встановили 30 паркових лавок і 30 урн для сміття. Також на територію скверу завезли землю для створення газону. Для нього обладнали поливальний водопровід.

Окрім того, у сквері встановили новий поребрик (тип орнаментального цегляної кладки, в якій декілька цеглин укладається під кутом до поверхні стіни, ребром назовні), проклали кабельні мережі зовнішнього освітлення скверу. У сквері видалили або кронували сухі та аварійні дерева.

За словами В.Кітаніна, роботи в сквері по вул. Харківських Дивізій велися протягом півтора місяців.

В.Кітанін підкреслив, що наступного року будуть продовжені роботи з реконструкції пам'ятника Харківським дивізіям - стели у формі п'ятикутної зірки. Пам'ятник планують реконструювати до Дня Перемоги.