В Харькове в новых теплицах будут выращивать около миллиона цветов в год

Близько мільйона квітів будуть вирощувати на сезон у трьох нових арочних теплицях, які розташовуватимуться на вул.Веселій у Харкові. Про це 28 жовтня повідомив сайт Харківської міськради з посиланням на директора Департаменту комунального господарства міськради Віктора Кітаніна.

"Завдяки встановленню нового тепличного комплексу, ми будемо вирощувати те, що нам потрібно, а найголовніше - на той час, коли нам це необхідно за термінами. Ми зможемо вирощувати ті квіти, які створять яскраву гаму, стійкі до посухи і будуть дозрівати за графіком", - зазначив В.Кітанін. Висаджувати розсаду квітів будуть з початку травня і до кінця серпня. Як підкреслив В.Кітанін, якщо повністю відновити тепличний комплекс, місту не знадобитися купувати квіти в інших підприємств і організацій.

Головний агроном міста Валентина Єсаулова зазначила, що останнім часом дуже сильно зріс попит на петунії різноманітних гібридних форм, оскільки ці квіти дуже довго і добре цвітуть з травня і до самих морозів. "У травні ми вже почнемо висаджувати квітів. Спочатку ми посадимо квіти на Меморіалі Слави в Лісопарку, потім - по вулиці Сумській і в саду Шевченка", - повідомила вона.