Профсоюзы Харьковской области провели первомайский митингОб'єднання профспілок Харківської області та Харківська облорганізація Соціалістичної партії України 28 квітня на пл. Конституції в Харкові провели мітинг "Ні зниженню життєвого рівня громадян України!". Мітинг був приурочений до Дня міжнародної солідарності трудящих (відзначається 1 травня, проте 1 травня цього року - поминальний день, тому профспілки вирішили перенести проведення мітингу - "SQ"). У ньому взяли участь близько 2 тис. осіб.

Мітингувальники тримали в руках плакати "Об'єднання профспілок Харківської області проти зростання цін і тарифів!", "Торгувати хлібом, а не землею!", "Ні зниженню життєвого рівня!". Вони підтримали вимоги об'єднання до президента України, Верховної Ради, Кабінету міністрів України. Зокрема, профспілки вимагали виконання передвиборчих обіцянок та реалізації програми "Україна для людей". Окрім того, мітингувальники вимагали до кінця 2011 р. ліквідувати борги із зарплат, встановити такий прожитковий мінімум у країні, на який реально можна прожити, стабілізувати ціни на продукти харчування, енергоносії, житлово-комунальні послуги, не допустити проведення пенсійної реформи і не приймати без узгодження з профспілками Житловий і Трудової кодекси.

Від місцевих органів влади в Харкові мітингувальники вимагали вжити заходів із збереження промислових підприємств міста, ліквідувати борги із зарплати і розвивати міський електротранспорт. Як зазначав раніше голова об'єднання Сергій Тесленко, борги із зарплаті в Харківській області складають 150 млн. грн.

Профсоюзы Харьковской области провели первомайский митинг Профсоюзы Харьковской области провели первомайский митинг