Міліція проводить перевірку за фактом стрілянини з автомата Калашникова в Чугуївському районі Харківської області. Про це 27 квітня повідомив офіційний сайт Головного управління МВС України в Харківській області.

За інформацією правоохоронців, до Чугуївського райвідділу міліції звернувся 58-річний мешканець району із заявою про те, що, коли він рибалив на ставку, 46-річний мешканець Чугуєва - власник ставка погрожував йому розправою і стріляв з автомата Калашникова в повітря. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, під час огляду виявили стріляну гільзу та зламану вудку.

За інформацією правоохоронців, інший учасник конфлікту 26 квітня подав до міліції зустрічну заяву про те, що він зустрів на власному ставку місцевого мешканця, який разом зі своїм 24-річним родичем ловив рибу без дозволу власника водойми. Між двома чоловіками виник конфлікт, під час якого 58-річний чоловік замахнувся вудкою на господаря ставка. У відповідь власник ставка, перехопивши вудку, зламав її і штовхнув нападника, від чого той упав у воду. За словами власника ставу, він побачив у руці чоловіка ніж і був змушений зробити для самозахисту попереджувальні постріли вгору і в землю з власної мисливської зброї.

Працівники міліції вилучили у власника ставка мисливський карабін АКМС-МФ -1 калібру 7,62 мм. Наразі встановлюються свідки події, вивчаються обставини конфлікту. Кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство, передбачає позбавлення волі терміном від трьох до семи років).

За власною інформацією "SQ", господар ставу, який брав участь у конфлікті, - це власник мережі супермаркетів "ДАРС", бізнесмен і член виконкому Чугуївської міськради Олександр Семенюта.