Комитет избирателей проведет обучающие семинары для харьковских депутатовХарківське обласне відділення Комітету виборців України (ХОО КВУ) проведе навчальні семінари для депутатів міських і районних рад Харківської області. Про це 28 квітня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив голова правління ХОО КВУ Михайло Камчатний. За його словами, пріоритетним є навчання депутатів районних рад, тому що для них вкрай рідко проводяться такого роду курси підвищення кваліфікації, а також депутати-новачки, ті, хто вперше потрапив до органів законодавчої влади. "Приходять нові люди, вони абсолютно непідготовлені. На жаль, немає у партій постійно діючих шкіл, які готували б майбутніх депутатів. З моменту місцевих виборів пройшло півроку, а багато депутатів досі не розуміють, що відбувається на сесії", - зазначив М.Камчатний.

Семінари пройдуть в 11 містах обласного значення та районних центрах. По одному в Чугуєві, Куп'янську, Ізюмі, Лозовій, Первомайському, Валках, Краснограді, Балаклії, Змієві, Вовчанську і два в Харкові - переважно для депутатів Харківської райради і міських рад Південного і Люботина. За словами М.Камчатного, вести семінари будуть тренери, які мають як теоретичні знання, так і практичний досвід законодавчої діяльності. У КВУ не виключають, що молодим депутатам можуть викладати їх більш досвідчені колеги. "Ми проінформували всі районні та міські ради про те, де будуть проходити семінари. В одному семінарі зможуть взяти участь 35 - 40 осіб. Наше головне завдання - дати їм у стислій формі необхідну інформацію - що таке сесія, як працювати в комісіях, писати депутатські запити, ознайомити їх з процесами формування бюджету, навчити правильно взаємодіяти з громадськістю та ЗМІ, а також працювати в депутатських приймальнях", - розповів голова ХОО КВУ.

М.Камчатний зазначив, що семінари пройдуть протягом трьох місяців - з травня до липня. Перший відбудеться 5 травня у Вовчанську. Після завершення всіх семінарів ХОО КВУ має намір провести вибіркове інтерв'ю учасників, щоб перевірити, наскільки корисними для них виявилися набуті знання.