У Харкові тривають роботи з розчищення русла річки Немишля. Цього року на ці цілі в міському бюджеті передбачений 1 млн.грн. Про це 27 березня під час засідання комісії Харківської міськради з питань житлово-комунального господарства повідомив директор КП "Комплекс з експлуатації об'єктів водозниження і зливової каналізації" Олександр Докучаєв.

За його словами, роботи з розчищення Немишлі були розпочаті у 2010 р. "На сьогодні русло Немишлі вже прочистили від вул. Шлюзової до пр. 50-річчя СРСР. Ці заходи дозволили знизити рівень води у верхів'ях річки на 90 см, забезпечити безперешкодний стік води, відповідно - зменшити вірогідність затоплення довколишніх будинків у разі паводку", - зазначив О.Докучаєв. Він додав, що за 2010-2011 рр. на розчищення Немишлі було витрачено 1 млн. 300 тис.грн.

"Зараз роботи з розчищення Немишлі за всією її довжиною в межах міста тривають. Ми вирізаємо дерева в руслі річки, вивозимо сміття з берегів, розчищаємо завали, мулисті місця в руслі", - додав О.Докучаєв.

Довідка "SQ". Немишля - ліва притока річки Харків. Початок річки знаходиться в 1 км на південь від села Кутузівка, розташованого на Вовчанській трасі в Харківській області. Довжина річки становить близько 27 км, у межах Харкова - 13 км. Площа басейну - 72,2 кв.км. На річці розташовані села Фрунзе, Чарівне і Бражники, сел. Кулиничі, райони Харкова Петренки, Немишля, Сабурова дача, ХЕЛЗ і невелика частина Журавлівки (Рашкіна дача). Впадає в річку Харків на Ближній Журавлівці в районі Новонабережної вулиці.