Правління Харківської обласної організації Національної спілки журналістів сьогодні, 28 березня, прийняло звернення до генерального прокурора України Віктора Пшонки у зв'язку з психологічним тиском на журналістів у Харкові. У тексті заяви йдеться, що директора телекомпанії "Право-А/ТВК" Олену Баранник і директора телеканалу "ТРК "Фора" Ірину Рубашко невідомі залякують листами і дзвінками з погрозами, проте прокуратура не реагує на заяви потерпілих.

"За словами І.Рубашко, 23 березня, коли вона приїхала додому, перед дверима валялися потрухи, все було забруднене кров'ю, а на ручці дверей висіла на плічках залита кров'ю сорочка. Вона викликала наряд міліції і написала заяву про те, що трапилося. Ми вкрай стурбовані ситуацією, що склалася. Ми хочемо знати, чи проводиться розслідування, що робиться для того, щоб захистити наших колег від переслідування і подібних безчинств", - йдеться у зверненні.

Дане звернення члени НСЖУ також направили до прокурора Харківської області Геннадія Тюріна й прокурора Харкова Євгена Поповича.

Довідка "SQ". Минулого тижня генеральний директор АТ "ТРК "Право-А/ТВК" Олена Баранник заявила, що на неї чинять психологічний тиск. Вона розповіла, що 21 березня сходову клітину й двері її квартири забруднили кров'ю і шматками зіпсованого м'яса. Крім того, на рекламному порталі "Прем'єр" з'явилося оголошення про здачу в оренду приміщень на вул.Петровського (де знаходиться редакція "Право-А/ТВК") і пров.Театральному (редакція служби новин "АТН"), хоча ця інформація не відповідає дійсності. В оголошеннях був указаний номер мобільного телефону О.Баранник.

У лютому в "Прем'єрі" вже з'являлися оголошення про здачу в оренду квартири, прийом на роботу вантажників, охоронців і різноробочих, у яких також був зазначений номер телефону О.Баранник. "Тоді за день я отримала близько 100 дзвінків, і всім, хто зателефонуваав довелося пояснювати ситуацію", - зазначила вона. Крім того, до редакції телеканалу "Право-А/ТВК" прийшов чоловік, який представився кур'єром і хотів залишити на прохідній похоронний вінок, адресований О.Баранник. На її домашню адресу прийшло два конверти без зворотної адреси, усередині яких була земля.

Харківські канали "Фора", "Право-А/ТВК" і служба теленовин "АТН" у вересні 2011 р. припинили своє мовлення.