Обласна СЕС під час регулярних перевірок усіх дитячих оздоровчих установ Харківської області виявила низку порушень. Найпоширенішим з них є закупівля продуктів харчування без повного пакету відповідних супровідних документів. Про це 27 липня повідомила журналістам головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова. За її словами, також бувають випадки, коли дітей до табору приймають без медичної довідки, а співробітників - без результатів медогляду.

За словами санлікаря, перевірка всіх дитячих таборів здійснюється раз на зміну. Перед початком кожного заїзду співробітники обласної СЕС перевіряють співробітників і беруть проби продуктів на лабораторний контроль. У поодиноких випадках лабораторні дослідження виявляють незначні відхилення від норми, зокрема, занижену калорійність харчування дітей, а також недобір вітамінів. Також одна з перевірок показала наявність нітратів в овочах.

За словами Т. Колпакової, з початку оздоровчого сезону в регіоні оштрафовано 258 посадових осіб, до 27 порушників застосовані фінансові санкції, близько тонни недоброякісної продукції вилучено з продажу.