Харківська міськрада через прогнозоване зростання кількості оформлень субсидій буде залучати для роботи фахівців, що вийшли на пенсію. Про це 27 липня журналістам повідомила заступник харківського міського голови, директор департаменту охорони здоров'я та соціальних питань Світлана Горбунова-Рубан. За її словами, в департаменті очікують, що кількість бажаючих оформити субсидію зросте в 2 - 2,5 рази. "Головне завдання наших фахівців - підготуватися до більшої кількості людей. Наші фахівці - це ексклюзив, жоден ВНЗ не готує таких", - зазначила заступник мера.

За її словами, щоб вирішити проблему з браком кадрів, міськрада буде залучати фахівців, які вже вийшли на пенсію, а також буде введена погодинна оплата для вже діючих співробітників. "Договори ми будемо укладати, перш за все, з нашими фахівцями, які працюють у відділі субсидій, вони будуть залишатися після роботи. Ми максимально постараємося збільшити робочий час, щоб всі охочі змогли оформити субсидію", - підкреслила С.Горубнова-Рубан.

Довідка "SQ". Кабінет міністрів знизив поріг субсидій - частку витрат на оплату житлово-комунальних послуг у загальному місячному прибутку сім'ї. Якщо раніше він становив 20% прибутку для працюючих громадян, то тепер - 15% прибутку. Для пенсіонерів поріг знижено з 15% до 10%. Середній розмір субсидії для компенсації витрат на оплату житлокомпослуг на одну сім'ю у червні 2010 р. року зріс на 8,2% порівняно червня 2009 р. року і склав 60,8 грн.

Як заявляла раніше С. Горбунова-Рубан, зараз у Харкові з більш ніж 500 тис. сімей житлові субсидії отримують 4%, а після здорожчання газу, за прогнозами департаменту, субсидію зможуть отримувати до 8% сімей.