Харківський національний університет ім.В.Каразіна визначився з гуртожитком, яке буде реконструювати в рамках підготовки до Євро-2012. Про це повідомив "SQ" ректор університету Віль Бакіров. За його словами, вибраний гуртожиток № 11 (вул.Отакара Яроша, 10). Зараз він вміщає 800 мешканців, а після реконструкції його місткість може змінитися.

Як зазначив В.Бакіров, реконструкція студентських гуртожитків - це питання не першої важливості для проведення Євро-2012 у Харкові. "Є питання важливіші, наприклад, стадіон та готелі. Навіть якщо ми не встигнемо реконструювати гуртожиток, Євро-2012 усе одно в Харкові пройде. Проблема в тому, що поки не виділені кошти на реконструкцію гуртожитку", - зазначив В.Бакіров.

За його словами, на реконструкцію необхідно приблизно 11 млн.грн. "Університет усе одно буде продовжувати реконструкцію гуртожитку, навіть якщо надходження коштів і затримається. Може, відмовимося від чогось, перенаправимо гроші і будемо вести роботи", - зазначив В.Бакіров.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Всього Харків до Євро-2012 має гарантувати УЄФА 1 тис. 240 п'ятизіркових, 1 тис. 315 чотиризіркових та 210 тризіркових номерів.

Як повідомляв раніше міський Департамент з підготовки до Євро-2012, прийняти футбольних уболівальників під час матчів Євро-2012 будуть готові вісім студентських гуртожитків Харкова.