В Харьковском медуниверситете увеличился набор на бюджетные местаУ Харківському національному медичному університету у 2011 р. додали близько 30 бюджетних місць на денне відділення. Про це 27 квітня повідомили "SQ" в університеті. Збільшення відбулося на лікарських факультетах за рахунок такого ж зменшення набору на контракт. Тепер набір на контракт становить 176, на бюджет - 133. Повністю бюджетним буде набір за спеціальностями "педіатрія" (90 осіб.) та "медпрофілактіка" - (85 осіб.). На стоматологію навпаки, тільки чотири місця будуть бюджетними, 141 - контрактними.

"Щороку університету додають бюджетні місця. У 2010 р. додали близько 10 місць. Збільшується і кількість набору іноземних студентів. У рік їх набирають близько 600 осіб", - відзначили в університеті.

За словами проректора ВНЗ з науково-педагогічної роботи Володимира Марковського, всього у виші навчається близько п'яти тисяч студентів. Близько третини з них - іноземні студенти. "Набір до ВНЗ як українських студентів, так і іноземців ми здійснюємо повністю, вільних місць не залишається", - відзначив проректор.

Довідка "SQ". Харківської області у 2011 р. у середньому зменшили набір на бюджет до ВНЗ на 18%.

Викладання в ХНМУ здійснюється на 6 факультетах (медичні факультети № № 1, 2, 3, 4, стоматологічний та післядипломної освіти) і 63-х кафедрах. Науково-педагогічний склад університету налічує понад 700 осіб.
Медичний факультет № 4 з 1951 р. готує кадри для країн Східної Європи, Азії, Африки, Латинської Америки. На факультеті навчаються іноземні студенти з 57 країн.