Адвокат колишнього директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Павла Науменка, якого засудили до 10 років позбавлення волі за розтрату і службову фальсифікацію, подав касаційну скаргу до Верховного суду України, щоб оскаржити вирок. Про це повідомив начальник управління підтримання державного обвинувачення прокуратури Харківської області Андрій Гончаренко. За його словами, суд розгляне скаргу в середині лютого.

Нагадаємо, в грудні 2010 р. Київський районний суд Харкова засудив П.Науменка до 10 років позбавлення волі за звинуваченням у злочинах, передбачених ч.5 ст. 191 КК України (привласнення чи розтрата чужого майна в особливо великих розмірах, здійснені шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст. 366 (службова фальсифікація, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів, якщо це спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. У червні 2011 р. Апеляційний суд Полтавської області залишив вирок П.Науменку без змін.

Довідка "SQ". П.Науменко був генеральним директором ХДАВП у 2002-2006 рр. У 2006 р. слідчий відділ УСБУ в Харківській області порушив кримінальну справу за фактом розтрати державних коштів посадовими особами ХДАВП, а в жовтні 2007 р. П.Науменко був затриманий працівниками СБУ. Його звинуватили у розтраті державних коштів та у службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки.