М. Лубкивский отметил прогресс Харькова в понимании транспортных проблем "У Харкові формується управлінська команда, яка безпосередньо буде проводити турнір", - заявив 26 листопада в Харкові під час презентації талісманів Євро-2012 директор Місцевого організаційного комітету "Євро-2012. Україна" Маркіян Лубківський.

"Я хотів би відзначити прогрес, якого досяг Харків в процесі підготовки до Чемпіонату Європи 2012 р. Сьогодні вже є розуміння транспортних проблем і концепції мобільності. Як ви знаєте, отримана перша партія автобусів (у рамках підготовки до Євро-2012), призначений куратор транспортного сектора в місті, оновлюється транспортний склад. Вирішуються питання мобільності", - зазначив М.Лубківський.

За його словами, в Харкові є хороший стадіон, на якому доробляються останні штрихи, а також є прогрес в питанні підготовки тренувальних баз. "Уже зараз є великий інтерес до тренувальних баз з боку іноземних збірних, які готуються до турніру. Представники збірних їздять по містах України та Польщі, вибирають те поле, на якому будуть тренуватися футболісти вже безпосередньо під час турніру", - підкреслив директор турніру в Україні . Він повідомив, що всього до каталогу українських тренувальних баз входять 17 комплексів.

Також М.Лубківський додав, що вирішуються питання безпеки на стадіонах. "Зараз активно впроваджується система стюардінга. Ми хочемо, щоб ця система працювала на стадіонах і після закінчення Євро-2012, під час національних чемпіонатів", - зазначив він.

Довідка "SQ". Як повідомив 12 серпня в Харкові М.Лубківський, підготовка тренувальних центрів - одна з найбільших проблем Харкова в підготовці до Євро-2012. "Зараз у Харкові готова тільки основна навчально-тренувальна база - це база ФК "Металіст" у сел.Високий Харківського району. Однак Харкову необхідно підготувати ще дві трансферні бази. Але графіків будівництва і підготовки цих баз місцева влада досі не надала", - зазначив М.Лубківський.

26 листопада в Харкова прибули талісмани Євро-2012. Талісмани представляють собою двох футболістів, одяг кожного з яких забарвлений у національні кольори - червоно-білий (Польща) і синьо-жовтий (України). Волосся героїв талісманів теж має національне забарвлення, в ногах у кожного талісмана м'яч, тому стає зрозумілим, що їх об'єднує гра. Тур талісманів по Україні розпочався зі Львова (20-21 листопада), потім талісман відправився до Донецька (23-24), Харків (26-27), після чого прибуде до Києва (28-29). Розробкою талісманів чемпіонату займалася компанія "Warner Bros".