Квитки на матчі Євро-2012 і пакети гостинності почнуть продавати в лютому-березні 2011 р. Про це 26 листопада повідомив у Харкові директор місцевого організаційного комітету "Євро-2012. Україна" Маркіян Лубківський. За його словами, 1 лютого почнеться збір заявок на квитки на турнір, а з 1 березня розпочнеться продаж пакетів гостинності.

"Хочу застерегти всіх тих, хто сьогодні намагається продавати пакети гостинності, не маючи на це жодного права: єдина організація, яка володіє всіма правами на продаж квитків і пакетів, - це УЄФА. Пакети гостинності будуть реалізуватися за запропонованою УЄФА моделлю, за співпраці УЄФА та місцевого організаційного комітету", - зазначив М.Лубківський.

Довідка "SQ". Кваліфікаційні матчі на Євро-2012 стартували в серпні 2010 р., а на грудень 2011 р. призначене жеребкування фінального турніру. Матч-відкриття чемпіонату відбудеться 8 червня 2012 р. у Варшаві, а фінал заплановано на 1 липня 2012 р. у Києві. За рік до початку фінального змагання стартує спеціальна промо-програма, розроблена УЄФА на підтримку турніру. Серед інших заходів вона включатиме подорож Кубка Європи і талісману Євро-2012 з країн-організаторів.

26 листопада в Харкова прибули талісмани Євро-2012. Талісмани представляють собою двох футболістів, одяг кожного з яких забарвлений у національні кольори - червоно-білий (Польща) і синьо-жовтий (Україна). Волосся героїв талісманів теж має національне забарвлення, в ногах у кожного талісмана м'яч, тому стає зрозумілим, що їх об'єднує гра. Тур талісманів Україною розпочався зі Львова (20-21 листопада), потім талісман відправився до Донецька (23-24), Харків (26-27), після чого прибуде до Києва (28-29). Розробкою талісманів чемпіонату займалася компанія "Warner Bros".