Тільки половина харківських виробничих підприємств повністю обладнана спеціальною технікою на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. Про це 25 жовтня після тактичних навчань органів управління та сил цивільного захисту Харкова й області заявив перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов.

"Сьогодні ми бачили ситуацію тільки на підприємстві "Хладопром". Воно добре обладнане. На жаль, є підприємства, де стан хімічно небезпечного обладнання викликає у нас занепокоєння. Ці питання будуть ще раз проаналізовані", - зазначив віце-мер.

О.Кривцов також повідомив, що до Євро-2012 усі підприємства Харкова, які знаходяться в місцях великого скупчення людей, обладнають системою раннього попередження надзвичайних ситуацій.

Довідка "SQ". 25 жовтня на території АТЗТ "Хладопром" пройшли спільні навчання співробітників МНС, МВС, газової служби, психологів і підрозділів кінологічної служб МНС з ліквідації на об'єктах можливих надзвичайних ситуацій з використанням сильнодіючих отруйних речовин.