920 заяв від абітурієнтів було прийнято на спеціальність "фармація" у Національному фармацевтичному університеті (НФаУ). Про це 26 липня повідомили в приймальній комісії ВНЗ. Держзамовлення на фахівців-фармацевтів у 2010 р. склало 32 чол., ще п'ять бюджетних місць припадає на спеціальність "лабораторна діагностика". Крім Харківського фармуніверситету фармацевтів готують ще на низці кафедр медичних університетів, але на ці кафедри держзамовлення не надійшло. "Виходить, що держзамовлення на фармацевтів на всю країну склало 37 осіб", - відзначили у ВНЗ.

Як повідомили в приймальній комісії, приймати документи у майбутніх студентів будуть, згідно наказу про продовження термінів прийому, до 5 серпня. "Незрозуміло, навіщо потрібно було продовжувати строки прийому документів, якщо всі охочі вже їх здали. Ажіотаж у перші дні був викликаний не тим, що занадто багато абітурієнтів, а непрофесійною роботою ЗМІ, які повідомили, що цього року документи будуть приймати всього тиждень. Насправді термін прийому був два тижні. Мабуть, журналісти переплутали дату закінчення прийому документів (31 липня) з 22 липня, коли закінчувався прийом документів для тих абітурієнтів, які повинні здавати іспити у вишах. У НФаУ таких усього 4 людини. Вони вже давно подали документи і будуть здавати іспити у свої терміни - до 28 липня", - відзначили в комісії.

 

Довідка "SQ". У НФаУ працює 84 доктори наук і 400 кандидатів наук. У ВНЗ навчається 17,5 тис. студентів, у тому числі 1 тис. іноземних з 36 країн.

В Україні 350 тис. фармацевтичних працівників, 133 фармпідприємства і 15 фабрик. У Харкові працюють НФаУ, Державний центр лікарських засобів та медпродукціі і 24 підприємства, які випускають 762 виду лікарських засобів і 41 вид субстанцій.