П'ятий всеукраїнський арт-фестиваль "Valiza Fest" пройде 21 квітня в Харкові, в розважальному центрі "Французький бульвар" ("Шато-Ледо"). Як повідомила "SQ" PR-менеджер заходу Марія Злобіна, "Valiza Fest" знову стане платформою для зустрічі майстрів виробів ручної роботи, початківців дизайнерів і творчої молоді. Тема п'ятого фестивалю - місто Рим.

Свої роботи на фестивалі крім харків'ян продемонструють майстри з Дніпропетровська, Донецька, Запоріжжя, Києва, Одеси, Севастополя, Чернігова та інших міст. У програмі "Valiza Fest" - покази колекцій молодих дизайнерів (Аміна Гасемі, Anastasia Maltseva, Aulova Design, Natali Puhovska, Дар'я Сахарова і Юлія Гугніна, молодіжний бренд "TOBEHIP Clothing", арт-група "Dada" та ін.), виступи музикантів, танцювально-театрального балету "PAstudioBallet", буккросинг (обмін книгами), фотосесії, шоу і закриті безкоштовні семінари за напрямами: "Бізнес. Інтернет-бізнес для новачків", "Стиль. Макіяж в стилі nude" і "Психологія. Психотип особистості" .

Нововведенням п'ятого арт-фестивалю стануть "Листівки майбутнього". "Листівки будуть роздаватися всім гостям, які захочуть написати на них свою заповітну мрію. Таку листівку потрібно буде запечатати у конверт, вказавши на ньому свою адресу, і кинути до спеціальної скриньки. Всі листівки за півроку будуть відправлені за адресами, вказаними на конвертах. Це нагадає учасникам про приємні хвилини, проведені на фестивалі, і про їхні мрії. У когось, можливо, до моменту отримання листівки вона вже збудеться", - розповіла координатор арт-фестивалю Інна Мірошниченко.

Також у рамках фестивалю пройде благодійна акція "Future for kids": кожен учасник надасть одну або кілька своїх робіт для продажу в спеціальному "благодійному" куточку. Кошти, виручені від їх реалізації, будуть направлені на допомогу дитячим будинкам Харкова та області.

Довідка "SQ". Перший фестиваль "Valiza Fest" відбувся у квітні 2010 р. Пізніше організатори заходу вирішили урізноманітнити його тематичним наповненням: третій і четвертий фестивалі були присвячені Парижу і Лондону відповідно.