Виліт українського військово-транспортного літака "Іл-76МД", що сьогодні вранці прибув у Тріполі (Лівія) для евакуації громадян України, запланований на 16.00 26 лютого за київським часом. Про це повідомив "Інтерфакс-Україна" з посиланням на департамент інформаційної політики МЗС України. За даними МЗС, літак, згідно зі списками, складеними МЗС, повинен забрати з Лівії 70 осіб.

За даними МЗС, це вже другий рейс українського військово-транспортного літака в Лівію, під час першого рейсу  23-24 лютого на батьківщину з Лівії були доставлені 152 пасажири, зокрема, 38 дітей.

Як повідомило видання, вночі 26 лютого до Києва з Лівії повернувся літак "Boeing-737" Міжнародних авіаліній України з 94 пасажирами (в т.ч. 50 - громадяни України і 44 - громадяни інших держав (19 - Російської Федерації, 14 - Азербайджану , 4 - Казахстану, 3 - Киргизстану, 2 - Білорусі, 1 громадянин Боснії і Герцеговини та 1 - Туреччини).

Як повідомляла "Комсомольская правда в Україні", частина українців, які вже були в списку на евакуацію з Лівії, відмовилися залишати цю країну. У МЗС вважають, що причина відмови матеріальна, і просять відправити додому хоча б жінок і дітей, попереджаючи, що ситуація в Лівії навряд чи покращиться.

Довідка "SQ". Заворушення в Лівії почалися 15 лютого. Зараз в країні проходять кровопролитні зіткнення урядових військ і противників режиму Муаммара Каддафі. Експерти сходяться на думці, що Лівія на порозі громадянської війни.