На території АТЗТ "Хладопром" сьогодні, 25 жовтня, відбулися навчання з ліквідації на об'єктах можливих надзвичайних ситуацій з використанням сильнодіючих отруйних речовин. Як повідомив журналістам помічник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Ігор Лупандін, у навчаннях взяли участь співробітники МНС, МВС, газової служби, психологи та підрозділи кінологічної служби МНС - усього близько 100 осіб.

На підприємстві імітували пожежу у виробничому корпусі, через що стався витік аміаку. Рятувальники евакуювали людей - виводили їх через перший поверх, а також транспортували з верхніх поверхів за допомогою спеціального обладнання. Також співробітники МНС за допомогою службових собак знаходили людей під завалами.

За ходом навчань спостерігали голова Харківської облдержадміністрації, начальник територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і території Харківської області Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов і начальник ГУ МНС України в Харківській області Павло Одарюк.

Після завершення навчань П.Одарюк заявив журналістам, що задоволений результатами. "Усі підрозділи працювали дуже злагоджено", - підкреслив він. М.Добкін відзначив, що рятувальники регіону готові до будь-якої надзвичайної ситуації, а обладнання для рятувальників постійно оновлюється. "Спільно з обласною радою ми сьогодні передали рятувальникам тепловізор і аналізатор для виявлення і ліквідації розливу ртуті. Раніше були придбані дорогі телескопічні вежі для порятунку людей з висотних будівель", - повідомив М.Добкін.

Він також зазначив, що в Україні діє державна програма, згідно з якою в пріоритетному порядку забезпечуються спеціальною технікою міста, де проводитимуться матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року.