В Харьков прибыли автомобили скорой помощи для Евро-2012
П'ять автомобілів швидкої медичної допомоги клініки "Борис" (Київ), які будуть обслуговувати "сім'ю УЄФА" і команди-учасниці Чемпіонату Європи 2012 р. з футболу, 25 червня презентовані в Харкові. Машини швидкої допомоги створені на базі автомобіля "Volkswagen" і оснащені обладнанням в Німеччині. У рамках презентації був продемонстрований рівень оснащеності і функціональність нових автомобілів.

Як повідомив президент клініки "Борис" Михайло Радуцький, машини швидкої допомоги, які належать клініці, будуть надавати медичну допомогу і звичайним харків'янам, але на комерційній основі.

За словами харківського міського голови Геннадія Кернеса, клініка "Борис" обрана УЄФА як клініка для надання медичної допомоги "сім'ї УЄФА", VIP-гостям, футболістам команд, тренерському складу і офіційним делегаціям.

"У зв'язку з цим клініка "Борис" планує відкрити свою філію в Харкові з відділенням швидкої допомоги, діагностичним і поліклінічним відділеннями. Клініка буде обладнана новими засобами діагностики. Вона буде мати в резерві п'ять автомобілів швидкої допомоги і дві мотобригади. Для роботи нових автомобілів швидкої допомоги буде надана міська автобаза швидкої допомоги", - зазначив Г.Кернес.

Довідка "SQ". Як раніше повідомляв Г.Кернес, клініка "Борис", яка відкриється в Харкові, розміститься в одному з реконструйованих будівель на вул. Маяковського в районі Молодіжного парку. Підрозділ невідкладної допомоги буде оснащено реанімобілями на базі "Volkswagen" і "Toyota", а також мотоциклами для оперативного переміщення в умовах інтенсивного дорожнього руху.

У Харкові визначені базові установи охорони здоров'я, в яких буде надаватися медична допомога гостям чемпіонату Євро-2012. Це будуть Харківська обласна клінічна лікарня, Обласний клінічний центр урології та нефрології ім.В.Шаповала, міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної допомоги ім.Мещанінова і міська лікарня № 17.