Дві мотоциклетні бригади швидкої допомоги будуть працювати в Харкові під час Чемпіонату Європи 2012 р. з футболу. Про це 25 червня під час презентації нових автомобілів швидкої допомоги для Євро-2012 повідомив журналістам директор Департаменту охорони здоров'я Харківської міськради Юрій Сороколат.

За його словами, мотоциклетні бригади надасть клініка "Борис", яка обрана УЄФА як клініка для надання медичної допомоги "сім'ї УЄФА", VIP-гостям, футболістам і тренерам. "Мотоцикл швидкої допомоги оснащений усім необхідним для надання реанімаційних дій протягом години. Лікар на мотоциклі здатний дуже швидко дістатися на місце виклику, незважаючи на затори на дорогах. У бригадах працюватимуть лікарі, які мають навички їзди на мотоциклі", - зазначив президент клініки "Борис" Михайло Радуцький.

Він також повідомив, що в місті в дні проведення матчів Євро-2012 у разі екстреної необхідності буде використовуватися вертоліт. "Однак для цього необхідно скасувати норму про те, що вертольоти не повинні літати над великими населеними пунктами. Але ми очікуємо зняття цієї заборони, оскільки можуть виникнути різні екстрені ситуації. У разі необхідності вертоліт буде готовий відправити пацієнта навіть за межі України", - підкреслив президент клініки "Борис".

Вертоліт санавіації під час матчів Євро-2012 буде базуватися в районі стадіону "Металіст".

Довідка "SQ". П'ять автомобілів швидкої медичної допомоги клініки "Борис" (Київ), які будуть обслуговувати "сім'ю УЄФА" і команди-учасниці Чемпіонату Європи 2012 р. з футболу, 25 червня презентовані в Харкові. Клініка "Борис" планує відкрити в Харкові філію відділення швидкої допомоги, діагностичним, поліклінічним і стаціонарним відділеннями. У резерві клініки буде п'ять автомобілів швидкої допомоги, дві мотобригади і вертоліт.

Як раніше повідомляв харківський міський голова Геннадій Кернес, клініка "Борис", яка відкриється в Харкові, розміститься в одному з реконструйованих будівель на вул. Маяковського в районі Молодіжного парку. Підрозділ невідкладної допомоги буде оснащено реанімобілями на базі "Volkswagen" і "Toyota", а також мотоциклами для оперативного переміщення в умовах інтенсивного дорожнього руху.