Співробітники управління СБУ в Харківській області спільно з органами міліції встановили особу людини, яка вчора, 24 травня, повідомив телефоном про замінування станції метро "Історичний музей". Ним виявився 65-річний місцевий мешканець. Зловмисник визнав свою провину і пояснив, що здійснив анонімний дзвінок з хуліганських спонукань. Про це повідомили "SQ" прес-центрі облуправління СБУ.

Стосовно чоловіка порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Вчинення такого злочину передбачає різні покарання аж до обмеження волі терміном до 5 років.

Як запобіжний захід для зловмисника обрано підписку про невиїзд.

Довідка "SQ". Анонімний дзвінок про замінування станції надійшов вчора о 14.30. Було евакуйовано 800 пасажирів та працівників метрополітену. Роботу станції призупинили на 45 хвилин. Вибухотехніки обстежували приміщення станції та прилеглу територію. Вибухонебезпечні пристрою і речовини виявлені не були.