"Усього 20 бюджетних місць передбачено цього року в Національному фармацевтичному університеті", - заявив 25 травня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" у рамках проекту "День відкритих дверей on-line" ректор Національного фармацевтичного університету Валентин Черних. За його словами, минулого року в університеті було передбачено 35 бюджетних місць. "У нас постійно така кількість бюджетників, але все рівно щорічно набираємо 2,5-3 тисячі студентів", - зазначив В.Черних.

Ректор фармуніверсітета повідомив, що вартість навчання у ВНЗ на контракті залежить від обраної абітурієнтом спеціальності. Наприклад, навчання на економічній спеціальності або спеціальності, пов'язаній з біотехнологіями, коштує близько 6-7 тис. грн. на рік, у той час як навчання на фармацевтичних спеціальностях щорічно обходиться в 12 тис. 900 грн., а парфумерно-косметичних спеціальностях - близько 13 тис. 900 грн. За словами В.Черних, вартість навчання протягом п'яти років навчання не змінюється.

Також ректор ВНЗ відзначив, що щорічно близько 85% випускників вишу працевлаштовуються за фахом. "Фармацевт- одна з найбільш високооплачуваних професій. Зарплати у фармацевтичній галузі дуже високі. Якщо говорити про наших просунутіх фахівців, які працюють або в науково-дослідних інститутах зі створення препаратів, чи у медичних центрах, або клінічними провізорами, то такі фахівці отримують до 20 тис.грн. на місяць. За кордоном зарплати фармацевтів коливаються від 5 до 7 тис. дол., у США зарплата провізора складає десь 10-12 тис. дол. на місяць", - підкреслив В.Черних.

Довідка "SQ". У Національному фармацевтичному університеті функціонують 10 факультетів: фармацевтичний, економіки та менеджменту, промислової фармації, заочною (дистанційною) форми навчання № 1, заочною (дистанційною) форми навчання № 2, іноземних студентів, підготовчий для іноземних громадян, медико-фармацевтичний факультет, інститут підвищення кваліфікації спеціалістів фармації, коледж. Підготовка фахівців фармації здійснюється за 6 напрямами і 17 спеціальностями.

ДонНТУ підготовлено понад 40 тис. провізорів, провізорів-косметологів, клінічних провізорів, інженерів-технологів і 4 тис. магістрів фармації для 75 країн світу. В університеті навчається більше 17,5 тис. студентів, з них близько 1,1 тис. студентів з 20 зарубіжних країн.

Навчально-виробничі площі університету займають 80 тис.кв.м: 11 навчальних корпусів, 5 гуртожитків, ботанічний сад (9 тис.кв.м), дослідне поле, фізкультурно-оздоровчий комплекс, комплекс громадського харчування на 300 місць, бібліотека (понад 500 тис. томів навчальної та наукової літератури, 5 читальних електронних залів).