Гуртожиток № 1 (вул. 50-річчя ВЛКСМ, 48) Національного фармацевтичного університету (Харків) повністю готовий до прийому гостей чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Про це 25 травня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" у рамках проекту "День відкритих дверей on-line" повідомив ректор університету Валентин Черних.

"Гуртожиток № 1 ми відремонтували 10 років тому, і в його ремонт вклали 10 мільйонів гривень. Це елітний гуртожиток, я б сказав, такий собі міні-готель, який у відмінному стані. Представники міської влади та Місцевого організаційного комітету чемпіонату вже відвідували цей гуртожиток і відзначили, що він готовий до Євро-2012", - підкреслив В.Черних.

Також ректор фармацевтичного університету відзначив, що навчальний процес наступного року буде закінчений у травні, перед стартом фінальної частини Євро-2012. "Матеріал, який студенти не встигнуть пройти, буде завданий їм додому як самостійна робота. Додаткових занять ми проводити не будемо", - додав В.Черних.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Всього Харків до Євро-2012 має гарантувати УЄФА 1 тис. 240 п'ятизіркових, 1 тис. 315 чотиризіркових та 210 тризіркових номерів.

Як повідомляв раніше міський Департамент з підготовки до Євро-2012, прийняти футбольних уболівальників під час матчів Євро-2012 будуть готові вісім студентських гуртожитків Харкова.