Президент України Віктор Янукович закликав владу в регіонах будувати стоянки, щоб розвантажити вулиці і двори від транспорту. Про це він заявив 25 лютого під час телепроекту "Пряма розмову з країною", відповідаючи на питання харків'янина про те, коли в регіонах вирішаться проблеми з дворами, переповненими приватним транспортом, який заважає будівництву спортмайданчиків.

"Ці проблеми стосуються всіх міст України. І це питання - наведення порядку на вулицях і у дворах - ми зобов'язані вирішувати якомога швидше, воно пріоритетне. Будівництво критих стоянок - це обов'язковий план влади, який повинен зняти проблеми заторів, забитих машинами тротуарів і дворів", - зазначив В.Янукович.

"Ми найближчим часом створимо Фонд регіонального розвитку, який буде працювати в системі "Українського банку реконструкції та розвитку", щоб ми могли фінансувати регіональні програми. Кошти з нього будуть виділятися на поворотній основі під мінімальні відсотки. За останні п'ять років тільки в 2007 р. було виділено на розвиток регіонів близько 8 млрд. грн. В інші роки виділялося всього близько мільярда, а це не гроші - навіть дірки не залатаєш, як кажуть. Тому розвиток міст - це наша найближча перспектива. Ми зараз з органами влади, коли я приїжджаю в ту чи іншу область, розглядаємо ці питання. Якщо бачимо, що регіон не в змозі "тягнути" ці питання, то намагаємося забезпечити більше державне фінансування. Там, де "тягнуть" самі, намагаємося не вилучати гроші, а спрямовуємо на розвиток міст. ЖКГ, екологія, дороги, умови життя наших людей - усе це залежить від того, як ми зуміємо організувати цю роботу. Але не реформувавши країну, ми нічого не доб'ємося", - зазначив В.Янукович.

Довідка "SQ". Телепроект "Пряма розмова з країною" був присвячений року перебування В.Януковича на посаді президента.