Громадяни України вважають ситуацію в економіці країни критичною, однак кредит довіри до влади зберігається. Про це повідомив директор департаменту комунікацій "Gorshenin Group" Володимир Застава, представляючи на зустрічі з журналістами в Києві результати соціологічного дослідження Інституту ім. Горшеніна "Перший рік президентства Віктора Януковича. Підсумки".

Як повідомило інформагентство УНІАН, 78,1% опитаних вважає, що економічна ситуація в Україні за останній рік погіршилася. З них 59,3% вважають, що вона "точно погіршилася". 11,8% вважають, що ситуація в економіці покращилася. З них 8,5% вважають, що вона "скоріше покращилася".

Експерт відзначив, що ситуація для влади не критична, тому що в цілому діяльність В.Януковича за рік його перебування на посаді президента України позитивно оцінюють близько третини українців (35,5%). Кожен другий громадянин України (50,8%) негативно оцінює діяльність Президента.

Довідка "SQ". За даними УНІАН, Інститут ім. Горшеніна провів всеукраїнське телефонне опитування методом випадкової вибірки. Було опитано 2 тис. респондентів віком 18 років у всіх областях України. Квотами були область, стать і вік респондентів, а також тип населеного пункту. Похибка дослідження не перевищує +/-2,2%.