"Хвиля захворювань на грип та ГРВІ в Україні іде на спад" - заявив 25 лютого головний лікар Центру імунопрофілактики, завідувач лабораторією імунореабілітації Харківського інституту мікробіології та імунології ім. І.Мечникова Андрій Волянський. За словами А.Волянського, сплеск респіраторних захворювань зазвичай припадає на лютий-березень, але завдяки сильним морозам вірус цього року поширюється не так швидко. Тим не менш, як повідомив імунолог, лікарі з великою часткою ймовірності прогнозують підйом рівня респіраторних захворювань та грипу на початку березня.

Він також зазначив, що в Україні продовжують виявляти випадки захворювання на "каліфорнійський" грип, але точну цифру заражених вірусом А/H1N1 в Україні встановити важко. "Вірус "каліфорнійського" грипу продовжує циркулювати і в Європі, де саме цей вид вірусу найбільш поширений", - повідомив А.Волянський.

Довідка SQ. Як повідомили в міській санепідемстанції, з початку епідемічного сезону в Харкові зареєстровано 69 випадків захворювання на грип A/H1N1 ("каліфорнійський" грип). Усі хворі перебували у стаціонарах, деякі з них вже виписані в задовільному стані, решта - на стаціонарному лікуванні.

У цьому епідсезоні в Харківській області була зафіксована одна смерть в результаті захворювання на "каліфорнійський" грип.