Кількість тортур і смертей в міліції з приходом нового керівництва МВС зросла, а з 11 до 14 червня з різних міст України надійшло чотири повідомлення про смерті в міліції. Про це 24 червня не презентації дослідження "100 днів нового керівництва МВС" заявив співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

За його словами, кадровий керівний склад міністерства змінився на 70%. Колишній начальник Управління моніторингу прав людини в діяльності МВС Олег Мартиненко відзначив, що на більшість ключових посад призначено людей, які проживали, навчалися або працювали в Донецькій області: "Така ситуація, зокрема, в Західній Україні та Криму. Невже не краще специфіку роботи в цих регіонах знають вихідці з них? "

Є. Захаров додав, що почастішали випадки перевірки документів у іноземних громадян. "Складається враження, що якість роботи перевіряють за кількістю людей, у яких перевірили документи. І якщо перевірили і не знайшли жодного іноземця, який порушив режим перебування, то робота вважається поганою", - відзначив правозахисник. За його словами, також зросла кількість випадків проведення дактилоскопії (зняття відбитків пальців).