Від 3 до 5 абітурієнтів не допустили до проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) на кожному пункті тестування через відсутність необхідних документів. Про це 24 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив керівник проекту Харківського відділення Комітету виборців України на тему: "Громадське спостереження за зовнішнім незалежним оцінюванням 2010 р. у Харківській області" Ігор Дериглазов. "Найчастіше такі випадки траплялися в області: люди забували або паспорт, або сертифікат", - зазначив І. Дериглазов.

За його словами, такі проблеми могли виникати тому, що абітурієнти, які проживають в області, були недостатньо поінформовані про процедуру проходження тестування. Також І. Дериглазов зазначив, що профільним міністерствам і Кабінету міністрів необхідно більше уваги приділяти просвітницько-інформаційній роботі напередодні проведення ЗНО.

Довідка "SQ". Зовнішнє незалежне оцінювання знань відбувалося в 2010 р. з 2 до 23 червня. Тестування з української мови та літератури проводилося 2, 3 та 4 червня з іноземної мови - 7 червня, з біології - 9 червня, з географії - 11 червня, з математики - 14 і 15 червня, з історії України - 17 і 18 червня, з хімії - 21 червня, з фізики - 23 червня. Результати тестування будуть оголошені до 14 липня 2010 р. Прийом документів до ВНЗ триватиме до 22 липня, вступні іспити та конкурси відбудуться 23-31 липня. Зарахування до ВНЗ буде відбуватися з 1 до 31 серпня.