Харьковская юракадемия откроет специальности в сфере информационного права Національний університет "Юридична академія України ім.Ярослава Мудрого" розпочав підготовку до відкриття спеціальностей у сфері інформаційного права. Про це 24 травня повідомив журналістам ректор юракадемії Василь Тацій. За його словами, зараз розробляється проект і обгрунтування необхідності введення нових спеціальностей, щоб подати документи в Міносвіти. "Можливо, ми вийдемо на нові спеціалізації в структурі підготовки правознавців або вийдемо на самостійну спеціальність - інформаційне право. Планується, що нові спеціальності з'являться вже до наступного навчального року", - зазначив ректор.

За словами В.Тація, підготовка майбутніх комплексних фахівців буде сильно інтегрована з вивченням інформаційних технологій, які зазвичай вивчають фахівці комп'ютерних наук, але головне - вони отримають підготовку як фахівці, які працюватимуть у сфері інформаційного права.

Як зазначив В.Тацій, у самій юракадемії сфера інформатизації дуже розвинена. "Створена єдина замкнута інформаційна система ВНЗ з усіма підрозділами, студентськими гуртожитками і бібліотеками. Викладачі та студенти можуть 24 години на добу працювати в інформаційній системі академії, включаючи нашу бібліотеку і використовуючи світові інформаційні центри", - зазначив В.Тацій.

Довідка "SQ". Навчання в юракадемії ведеться на 12 факультетах: господарсько-правовий; слідчо-криміналістичний факультет підготовки кадрів для слідчих підрозділів МВС України; факультет підготовки кадрів для органів юстиції; військово-юридичний; факультет підготовки юристів для Міністерства закордонних справ України; факультет підготовки професійних суддів; факультет підготовки фахівців для кримінально-виконавчої системи України; факультет підготовки кадрів для Пенсійного фонду України; вечірній; Полтавський факультет; заочні факультети № 1 та № 2.