У Харкові відібрали 800 волонтерів для роботи під час фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 р. Про це 24 січня повідомив начальник управління у справах сім'ї та молоді Харківської міськради Костянтин Підгорний. За його словами, відбір ще триває, оскільки всього необхідно набрати 1 тис. 250 волонтерів.

Як зазначив К.Підгорний, у березні розпочнеться навчання волонтерів. Вони будуть вивчати іноземні мови, займуться питаннями безпеки під час Євро-2012 і особливостями волонтерської діяльності. У травні волонтери почнуть практичне навчання безпосередньо на об'єктах, задіяних у ході чемпіонату, - в аеропорту, на стадіоні, вокзалах, у фан-зоні і т.д.

К.Підгорний підкреслив, що зараз розробляється проект електронного посвідчення для волонтерів. "Це посвідчення буде містити персональну інформацію про волонтера, його код реєстрації в харківській базі волонтерів, код соціального страхування. Також посвідчення даватиме право на знижки в торговельних, оздоровчих і розважальних центрах Харкова", - додав начальник управління у справах сім'ї та молоді.

Довідка "SQ". 1 млн. 27 тис.грн. буде витрачено в Харкові на підготовку стюардів, волонтерів, працівників сфери обслуговування, медичних працівників та працівників правоохоронних органів до Євро-2012. Така сума закладена в змінах до програми підготовки до Євро-2012, затверджених 22 грудня на сесії облради. Передбачається, що кошти на підготовку будуть виділені з міського бюджету.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань.