Харківська організація "Патріот України" сьогодні, 23 травня, пікетувала будівлю управління СБУ в Харківській області з вимогою звернути увагу на факти проживання нелегальних мігрантів у Харкові. За словами ідеологічного референта організації Олега Однороженка, в акції взяли участь більше 30 осіб.

О.Однороженко заявив, що багато харківських ВНЗ за гроші записують своїми студентами іноземців, які не навчаються, але мають можливість таким чином проживати на території України. "Ми неодноразово зверталися до СБУ з цими фактами, але отримували лише відписки", - заявив О.Однороженко. За його словами, у харківському науково-виробничому центрі "Укртехпрогрес" значиться понад 1 тис. в'єтнамців, які насправді там не працюють. "Посадові особи "Укртехпрогресу" просто дають їм за гроші дозвіл на проживання під приводом роботи", - заявив О.Однороженко. Він повідомив, що в СБУ організації підтвердили цей факт і повідомили, що "посадова особа притягнута до адміністративної відповідальності".

Організація передала в СБУ заяву, в якій запропонувала "допомогти у боротьбі з кримінальними структурами, які загрожують національній безпеці України".