Близько 1300 осіб у п'ятницю, 27 травня, візьмуть участь у навчаннях у міжнародному аеропорту "Харків". Прикордонники будуть тренуватися пропускати таку кількість людей протягом години. Про це 23 травня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив журналістам начальник Харківського прикордонного загону Віктор Мельниченко.

За його словами, навчання будуть максимально наближені до реальності, у "пасажирів" при собі можуть бути підроблені документи та заборонені предмети, які повинні будуть виявити прикордонники. "Будемо відпрацьовувати реальну ситуацію, яка може скластися при прибутті громадян на Євро-2012. Ми розглядаємо можливість одночасного прибуття відразу декількох чартерних рейсів", - заявив В.Мельниченко.

За його словами, штат прикордонників, які несуть службу в аеропорту, вже зріс на 35 осіб, і з початку 2012 р. буде тимчасово збільшений ще в 2-3 рази: у період проведення Євро-2012 в аеропорту будуть працювати не менше 150 прикордонників . Після чемпіонату надлишок прикордонників в аеропорту розподілять по інших місцях служби. "Ми повинні забезпечити пропускну здатність, яка відповідає вимогам УЄФА. Це не менш 2500 тис. осіб на годину", - зазначив В.Мельниченко.

За його словами, подібні навчання в аеропорту вже проводилися, і прикордонники із завданням впоралися. Крім того, планується ще раз провести навчання після того, як буде закінчене будівництво тимчасового терміналу в харківському аеропорту.