Вироком Апеляційного суду Харківської області до тривалих термінів позбавлення волі засуджені вісім мещканців Лозівського району Харківської області за викрадення людини, умисне вбивство та крадіжки. Про це повідомив сайт прокуратури Харківської області з посиланням на старшого прокурора відділу участі прокурорів у кримінальному судочинстві управління підтримання державного обвинувачення Романа Травкіна.

Члени злочинної групи віком від 20 до 36 років засуджені за ч.2 ст.115 (умисне вбивство), ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч.2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.1. ст.162 (незаконне проникнення у житло), ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу. Серед співучасників троє - раніше судимі. Вироком суду п'ятеро членів організованої групи засуджені до 15 років позбавлення волі, решта - на терміни від 2-х до 5-ти років.

Слідство встановило, що зловмисники спочатку викрали односельчанина та його неповнолітнього сина, побивши їх. Злочинці підозрювали чоловіка та його сина у пошкодженні вивіски магазину, яка належала дружині організатора групи. Після побиття постраждалих відпустили. У той же день зловмисники схопили іншого земляка, якого насильно посадили до машини і привезли до водосховища. Цього чоловіка злочинці теж побили, в результаті чого він помер.

Окрім того, члени організованої групи неодноразово демонтували телефонний дріт і зробили дві крадіжки з поштового відділення. Вони викрали комп'ютер та телефонні картки поповнення рахунку на суму майже 4,5 тис.грн.

54-річний організатор цього угруповання помер у березні цього року у слідчому ізоляторі від хвороби серця.

Вирок суду ще не набув чинності, оскільки не сплив термін оскарження рішення суду.