Харківські правоохоронці затримали 24 тис. пляшок підробленої горілки, повідомив офіційний сайт ГУ МВС України в Харківській обл.

Горілку перевозив в автомобілі 47-річний чоловік. Співробітники Державної служби з боротьби з економічними злочинами спільно з працівниками ДАІ затримали автомобіль і виявили в ньому пляшки з прозорою рідиною, на яких було надписані "Горілка "Пшенична хвиля" і вказувався виробник. Під час огляду пляшок працівники міліції помітили, що лінії на марках акцизного збору розмиті, а цифри нечітко надруковані. Етикетки та марки були приклеєні криво. Документів на товар у водія не було.

Згідно висновків спеціаліста при ГУМВС України в Харківській області, дана продукція не відповідає вимогам ГОСТу. При дослідженні продукції було встановлено, що міцність горілки становить 32-35% об. Згодом правоохоронці встановили, що ця горілка не вироблялася на тому заводі, який вказаний на етикетці.

Слідчим відділом ХМУ ГУМВСУ в області порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), яка передбачає штраф від 500 до 1050 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян або обмеження волі терміном до трьох років з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

Міліція намагається встановити всі факти збуту горілки, а також шляхи її надходження до Харківської обл. Ведеться слідство.