В Харькове на бульваре Юрьева после реконструкции открыли сквер

Сквер на бульварі Юр'єва в Харкові урочисто відкритий 22 серпня після комплексної реконструкції.

У відкритті бульвару взяли участь харківський міський голова Геннадій Кернес, директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін, народний депутат України Валерій Писаренко.

Як зазначив В.Китанін, на реконструкцію скверу пішло п'ять місяців. У процесі ремонту за рахунок коштів міського бюджету в сквері площею 10,6 га відновили зовнішнє освітлення. Зокрема, встановили 225 паркових опор із 414 світильниками, виготовленими за індивідуальним замовленням. Також вимостили алеї декоративної тротуарною плиткою "старе місто", встановили паркові лави та урни для сміття. Для дітей та молоді обладнали три ігрові та одну спортивну площадки. Знесли сухі та аварійні дерева, висадили нові - туї, сосни та кущі ялівцю. У сквері поклали єврогазон і засіяли траву, на клумбах висадили понад 30 тис. квітів.

Крім того, на центральній алеї бул. Юр'єва обладнали 18-й за рахунком харківський фонтан - у вигляді птиці, яка злітає. У будні він працюватиме з 10:00 до 22:00, у святкові дні та по неділях - з 10:00 до 24:00.

У процесі благоустрою скверу відремонтували приміщення для пункту охорони громадського порядку і для господарських потреб СКП "Харківзеленбуд". На території скверу обладнаний громадський туалет.

"Стало вже доброю традицією відкривати оновлені місця відпочинку для харків'ян напередодні Дня міста (23 серпня). Цей сквер - підсумок спільної праці. А оцінку виконаній роботі дадуть харків'яни, які, в свою чергу, повинні зберегти те, що сьогодні створюється в Харкові", - зазначив Г.Кернес.

Народний депутат Валерій Писаренко підкреслив, що сквер на бульварі Юр'єва, як і решта паркових зон Харкова, вражає своєю красою і затишком, їм віддана турбота людей, які люблять місто.

1В Харькове на бульваре Юрьева после реконструкции открыли сквер

 

Довідка "SQ". У 2010 р. під час проведення зустрічі тоді ще секретаря Харківської міськради Г.Кернеса з населенням Фрунзенського району мешканці звернулися до нього з проханням про реконструкцію зеленої зони бульвару Юр'єва. На виконання цього прохання в парку були розпочаті роботи з капітального ремонту зовнішнього освітлення. У 2011 р. сквер повністю реконструювали.