В Харьковской области аттестованы всего 16 пляжейУ Харківській області триває робота з підготовки пляжів для купання. На них обладнуються рятувальні, медичні пости, встановлюються попереджувальні плакати. Як повідомив 22 червня журналістам заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Щітов, готуються як пляжі баз відпочинку та дитячих таборів, так і міські, районні пляжі, де може відпочити кожен охочий. Усього в області до кінця червня планується облаштувати 119 пляжів (разом з пляжами баз відпочинку та дитячих таборів), з яких 57 - муніципальних. 16 таких пляжів вже атестовані та отримали відповідні паспорти. Атестацію проходять і платні пляжі.

За словами В.Щитова, також проводиться робота з орендарями водних об'єктів, щоб вони несли відповідальність за безпеку на воді, створювали необхідні умови, зокрема, встановлювали тимчасові рятувальні пости і попереджувальні плакати.

В.Щитов зазначив, що силами Харківської обласної комунальної аварійно-рятувальної водолазної служби та Національного університету цивільного захисту України ведеться підготовка матросів-рятувальників. Для області цього року підготовлено 110 таких фахівців. За словами начальника водолазної служби Василя Кравченка, це на 24 осіб більше, ніж минулого року, і є ще охочі пройти таке навчання.

В.Кравченко зазначив, що служба фінансується з обласного бюджету, однак, виконуючи водолазно-технічні роботи, вона заробляє і власні кошти, які спрямовує на оновлення матеріально-технічної бази. Зараз служба оснащена всім необхідним водолазно-рятувальним спорядженням. У 2011 р. на оновлення матеріально-технічної бази (купівля водолазно-рятувального обладнання, обслуговування автомобілів, бензин тощо) було витрачено близько 40-50 тис.грн.

В.Щитов повідомив, що з початку літнього сезону на водних об'єктах області загинуло 47 осіб, серед яких 6 дітей. За 2010 р. потонула 121 особа, з яких 9 дітей.

В Харьковской области аттестованы всего 16 пляжей В Харьковской области аттестованы всего 16 пляжей
В Харьковской области аттестованы всего 16 пляжей В Харьковской области аттестованы всего 16 пляжей
В Харьковской области аттестованы всего 16 пляжей