Фахівцями ДП "Харківстандартметрологія" в червні була проведена планова перевірка якості продукції та додержання стандартів, норм і правил при виробництві продукції для дитячого харчування у КП "Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування". Як повідомив "SQ" генеральний директор "Харківстандартметрології" Михайло Будьонний, на молочній фабриці були проконтрольовані п'ять партій дитячого харчування (кисломолочний продукт "Біфівіт", сир кисломолочний, солодкий кефірний напій, стерилізоване молоко, кисломолочний продукт "Наріне") в кількості 876 кг на суму майже 26 тис.грн.

Продукція досліджувалася за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними показниками, контролювалися умови зберігання, маса нетто, якість маркування й упаковка. Перевіркою було встановлено, що молоко і допоміжні матеріали підприємством приймаються за наявності документів, що підтверджують їх якість (ветеринарних довідок, якісних посвідчень та гігієнічних висновків). Молоко постачається лише з господарства "Агрокомбінат "Слобожанський", яке є благополучним з інфекційних захворювань. На сухі заквасочні культури, поліетиленову плівку, полістирольні стаканчики, алюмінієву фольгу є висновки державної санітарно-гігієнічної експертизи, сертифікати якості. Дослідження за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками , проведені в акредитованій лабораторії "Харківстандартметрологія", показали, що відхилень від вимог нормативних документи не виявлено.

При перевірці були виявлені порушення щодо маркування споживчої упаковки "Біфівіта" для дитячого харчування жирністю 3,2%, масою 200 г, фасованого в пакети з полімерної плівки. Зокрема, час виготовлення продукції і номер партії не читалися, мали нечіткий відбиток, що не забезпечувало можливості встановлення закінчення фактичного терміну придатності продукту. Інші партії проконтрольовано продукції за перевіреними показниками відповідали вимогам нормативної документації. Під час перевірки виявлені порушення були усунені.

Довідка "SQ". КП "Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування" є єдиним підприємством в Харкові та в регіоні, що виготовляє продукцію, призначену для харчування дітей раннього віку як пригодовування, для дітей дошкільного, шкільного віку, або за рекомендацією лікаря-педіатра і має 72 відділення.