182 лісові пожежі сталися в Харківській області з початку року. Про це 22 червня повідомив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківській облдержадміністрації (ХОДА) Володимир Росоха, передав сайт ХОДА. За його словами, через пожежі було знищено 32 га лісу.

За даними В. Росохи, за перше півріччя 2009 р. відбулося 400 лісових пожеж, через які було знищено 165 гектарів лісу. "Кількість лісових пожеж в області скоротилося в 2,5 рази", - підкреслив начальник управління по питань НС.

Також В. Росоха повідомив, що через суху погоду в Харківській області встановлено високий рівень (4-й) небезпеки виникнення лісових пожеж. За його словами, в області постійно проводяться заходи щодо недопущення виникнення лісових пожеж. Зокрема, організовані 70 бригад, які постійно проводять рейди лісовими масивами спільно із співробітниками міліції і МНС. "Також проводиться огляд території з повітря, і якщо десь виявляються вогнища спалаху, на це місце відразу ж виїжджають пожежні і бригади ліквідовують їх, і так не допускається поширення вогню на великі території. На всіх в'їздах до лісу поставлені спеціальні шлагбауми, перериті всі дороги, щоб не допустити в'їзду автомобілів до лісу. Крім того, у всіх районах області в лісових масивах обладнані місця для відпочинку людей: встановлені альтанки, відведені спеціальні місця для розведення вогню та ін", - підкреслив В. Росоха.