Дитячий оздоровчий табір обласного значення за типом кримського "Артеку", який працюватиме протягом усього року, буде створено в Харківській області. Про це 22 червня під час наради з адміністративно-господарським активом області повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Табір буде створений на базі одного з непрацюючих дитячих оздоровчих закладів області, роботи з його створення почнуться цього року. "Це добре, коли діти їздять відпочивати до Криму, але і в Харківській області у дітей має бути можливість відпочити  у будь-яку пору року", - відзначив М. Добкін.

У новому таборі зможуть одночасно відпочивати більше 400 дітей. "Створення зразково-показового обласного оздоровчого закладу - ідея гарна, я її підтримую. Опрацьовуйте зараз документи для цього, а я буду звертатися до голови Харківської облради Сергія Чернова, до депутатів облради для того, щоб уже цього року були виділені кшоти на підготовку будівлі . Потрібно, щоб було притягнуто позабюджетні кошти, а наступного року вже хоча б частково ми показали, до чого ми прагнемо, до чого нам треба  йти", - підкреслив губернатор.

Довідка "SQ". "Артек" - міжнародний дитячий центр, розташований на південному березі Криму поблизу селища Гурзуф. У минулому - найвідоміший піонерський табір СРСР. 6 з 10 таборів у складі "Артеку" працюють протягом усього року.