В новом учебном году в школах появятся учебники по экологии - облуправление охраны окружающей средыДержуправління охорони навколишнього середовища Харківської області готує тендер на виробництво підручників з екології. Про це 22 квітня на селекторній нараді в Харківській облдержадміністрації повідомив начальник управління Роман Квартенко. За його словами, підручник був розроблений разом з фахівцями Харківського національного університету ім.В.Каразіна.

Як зазначив Р.Квартенко, планується видати 50 тис. підручників, які будуть розподілені у школи. Підручники будуть двох видів - для дітей від 6 до 10 років і від 14 до 18 років. уже є зразки підручників. "У новому навчальному році ці підручники вже будуть поставлені у школи", - зазначив Р.Квартенко.

За словами головного державного лікаря Харківської області Тетяни Колпакової, виховання екологічно свідомих громадян - це важливе завдання, але воно вторинне, тому що якщо не буде відповідних технічних умов, якщо не буде куди видаляти сміття, то ніяка свідомість не допоможе. "Потрібно чіткіше ставити перед місцевими радами питання, щоб вони налагодили роботу зі створення таких умов, щоб були кошти для збору сміття, організовані полігони для їх складування. Адже в деяких районах сміттєві полігони повністю вичерпали свій ресурс, і потрібні нові", - зазначила Т .Колпакова.

За її словами, рівень здоров'я населення області щороку погіршується, і на це впливає складний екологічний стан навколишнього середовища.