Більше 20 тисяч охочих брати участь у незалежному тестуванні подали заявки та зареєстровалися в Харківському регіональному центрі оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО). Про це 22 лютого повідомили "SQ" у ХРЦОЯО.

Заявки надійшли від абітурієнтів з Харківської, Полтавської та Сумської областей (раніше в ХРЦОЯО обслуговувалася ще й Чернігівська область, після нового року вона закріплена за Київським регіональним центром).

Також у ХРЦОЯО повідомили, що про стан реєстрації можна дізнатися на сайті центру, зайшовши в підрубрику "Хід обробки реєстраційних документів", де в таблиці наведено список, що включає порядковий номер, номер реєстраційної заявки і, власне, інформацію про хід реєстрації.

У центрі відзначили, що на пробне тестування, яке пройде в квітні, зареєструвалося набагато більше охочих, ніж планувалося (більше 4,5 тис. абітурієнтів).

Довідка "SQ". Реєстрація документів для участі в зовнішньому оцінюванні знань закінчується 28 лютого.
Зовнішнє незалежне оцінювання в 2011 р. пройде в Україні з 2 до 24 червня. Абітурієнти будуть мати можливість здати тести з 12 предметів (з української мови та літератури, математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології, англійської, німецької, французької, іспанської та російської мов).

Тести з української мови та літератури пройдуть 2 і 3 червня, з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська) - 6 червня, з математики - 8 червня, з російської мови - 10 червня, з біології - 14 червня, з історії України - 16 червня, з фізики - 20 червня, з географії - 22 червня, з хімії - 24 червня. Кожен абітурієнт може записатися на 5 тестувань, оформивши та відправивши заявку для цього на адресу регіонального центру ЗНО до 28 лютого. Пробне тестування пройде з 2 до 9 квітня, воно платне (по 84 грн. на кожен предмет).

У 2011 р. з Харкова та Харківської області очікується близько 10 тис. 230 абітурієнтів.

У 2010 р. до вищих навчальних закладів Харкова вступили 46 тис. 403 абітурієнти (включаючи абітурієнтів Харківської та інших областей України).