Прокуратура Харківської області домагається більш суворого покарання для китайця, який шампуром убив харків'янина. Про це 21 жовтня повідомив офіційний сайт прокуратури Харківської області.

Київський районний суд Харкова засудив 28-річного громадянина Китайської народної республіки (КНР), студента четвертого курсу одного з ВНЗ Харкова, до 12 років позбавлення волі за вбивство 27-річного харківського підприємця.

За інформацією прокуратури, вина підозрюваного повністю підтвердилася на суді. Суд встановив, що 1 травня 2009 р. на березі р. Харків виник конфлікт між групою відпочиваючих харків'ян і групою громадян КНР. Підприємець намагався заспокоїти учасників конфлікту і запобігти бійці, але засуджений не зупинився, схопив шампура, на якому смажився шашлик, і вдарив ним чоловіка в область грудної клітини. Від отриманого поранення потерпілий помер.

Суд засудив китайця до 12 років позбавлення волі і частково задовольнив цивільний позов батька загиблого на суму понад 400 тис. грн. Прокурор вважав вирок занадто м'яким, і подав апеляційну скаргу на невідповідність призначеного покарання тяжкості злочину. Прокуратура добивається для засудженого 15 років позбавлення волі.