Завтра в Харькове в память о начале войны одну минуту не будет ходить транспорт и работать предприятияХвилина мовчання в пам'ять про загиблих у Великій Вітчизняній війні пройде в Харкові 22 червня, в день початку війни. Як повідомив офіційний сайт Харківської міськради, в цей день на будинках і спорудах органів державної влади, державних підприємств, установ та організацій будуть приспущені державні прапори, на них повісять чорні стрічки.

О 10.00 на одну хвилину призупинять роботу органи державної влади та місцевого самоврядування, підприємства, установи й організації (крім тих, де встановлений безперервний режим роботи). Під час хвилини мовчання також буде призупинений рух громадського транспорту з подачею відповідних звукових сигналів. На телебаченні і радіо передбачається обмеження трансляції розважальних програм, а о 10.00 трансляції радіо- і телепередач перервуть у знак пам'яті про загиблих у Великій Вітчизняній війні.

Довідка "SQ". 22 червня 1941 р. о четвертій годині ранку без оголошення війни Німеччина та її союзники напали на Радянський Союз. Бомбардуванням піддалися десятки міст, залізничні вузли, аеродроми, військово-морські бази, здійснювався артилерійський обстріл прикордонних укріплень і районів дислокації радянських військ поблизу кордону. Того ж ранку німецькі війська перейшли державний кордон СРСР.