Всеукраїнський конкурс професійної журналістики "Честь професії - 2011" завершився у Києві. 20 квітня відбулася урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу. Як повідомили "SQ" у Незалежній асоціації телерадіомовників (один з організаторів конкурсу), на конкурс було подано 200 журналістських матеріалів із всеукраїнських та регіональних друкованих, інтернет-видань та телерадіокомпаній (зокрема, від ЗМІ Донецька, Дніпропетровська, Львова, Рівного та Тернополя). Від Харківської області у конкурсі взяли участь чотири журналісти ТРК "Сигма" м. Лозова: Світлана Кузнєцова, Ірина Леушканова, Дар'я Олійник і Валерія Гецко. Остання з телероботою "ОСББ: що це таке і чому нас туди штовхають?" потрапила до п'ятірки фіналістів у номінації "Краще представлення складної теми". Переможцями у цій номінації стали львівські журналісти.

Роботи конкурсантів оцінювало журі у складі головних редакторів всеукраїнських друкованих та інтернет-ЗМІ, редакторів телеканалів, журналістів і керівників інформаційних служб, зокрема, Андрій Куликов (ведучий програми "Свобода слова" на каналі "ICTV"), Віталій Портников (головний редактор каналу "ТВі"), Олена Притула (головний редактор видання "Українська правда"), Олександр Харченко (головний редактор "УНІАН"), Людмила Король (головний редактор телеканалу "СІТІ"), Сергій Рахманін (редактор відділу газети "Дзеркало тижня") та Діана Дуцик (головний редактор інтернет-ресурсу "Главред"). Призи переможцям та фіналістам вручали спонсори та партнери конкурсу.

Довідка "SQ". Конкурс професійної журналістики "Честь професії" заснований Українською асоціацією видавців та Незалежною асоціацією телерадіомовників. Цілі конкурсу: виявити і заохотити визнанням журналістські матеріали високої професійної якості, зробити головний акцент на якість, повагу, визнання в журналістиці (так само, як це робиться в більшості професійних премій, наприклад, у Пулітцерівській премії).