ХІІІ книжковий фестиваль "Світ книги" пройде в Харкові 28-30 квітня. У перший день заходу в Харківському національному театрі опери та балету (ХНАТОБ) відбудуться творчі зустрічі з російським актором Веніаміном Смєховим, українською актрисою та телеведучою Русланою Писанкою, головним тренером футбольної команди "Металіст" Мироном Маркевичем і першим космонавтом незалежної України Леонідом Каденюком. Вони презентують свої книги і візьмуть участь в урочистому відкритті фестивалю. Про це 21 квітня повідомила журналістам Вікторія Бєлявцева, віце-президент концерну "Райський куточок", який організовує "Світ книги".

За її словами, на святковому концерті-відкритті відбудеться церемонія нагородження переможців конкурсу "Світ книги" головною нагородою фестивалю - "Золотим Феніксом". У другому відділенні концерту виступить російська співачка Інна Разуміхіна. Урочисте відкриття фестивалю транслюватиметься у прямому ефірі на телеканалі "ОТБ".

В.Бєлявцева додала, що всі три дні фестивалю в ХНАТОБі працюватиме літературна кав'ярня. У ній будуть представлені стенди-експозиції Харківського планетарію ім. Ю.Гагаріна, Харківської державної наукової бібліотеки ім. В.Короленка, видавництва "Телетиждень-Харків" і кімнати-музею Сергія Єсеніна при харківській спеціалізованій школі № 17. Відвідувачі зможуть ознайомитися з раніше не виданою науково-популярною літературою, збірниками наукових праць за галузями знань, художньою літературою, а також з підшивкою видань газети "Комсомольська правда" в Україні" за 13 років.

У ХНАТОБі і біля нього, в саду ім. Т.Шевченка, пройде виставка-ярмарок видавництв Польщі, Росії та України - всього близько 200 видавництв. Також у рамках фестивалю відбудуться нагородження лауреатів літературного конкурсу для школярів, присвяченого 50-річчю першого польоту людини в космос Ю.О.Гагаріна, та благодійна акція зі збору книжок для харківських бібліотек і шкіл.

Довідка "SQ". Організатори фестивалю - Харківська міськрада і концерн "Райський куточок". Фестиваль проходить за підтримки Харківської облдержадміністрації.