Почти во всех вакансиях, предлагаемых в центре занятости, зарплата ниже средней по области"Останнім часом роботодавці щомісяця реєструють у службі зайнятості до 3 тис. вакансій. Майже 1% цих вакансій мають заробітну плату нижче мінімальної. Це робота на півставки, на чверть ставки. Майже 38% вакансій - із зарплатою на рівні мінімального розміру, 55% - вакансії від мінімального розміру зарплати до середньої зарплати по області, тобто до 2400 грн. Лише 6% вакансій із зарплатою вище середньої по області", - повідомив у програмі обласного радіо директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко, передав офіційний сайт Харківської облдержадміністрації.

"Тобто ми бачимо, що ті вакансії, які пропонуються, не дуже приваблюють працівників. Зарплату більше 3 тис.грн. ми спостерігаємо за окремими спеціальностями. Це програмісти, фінансисти, інженери, токарі 5 і 6 розрядів, фрезерувальники, малярі і т. д.", - зазначив В.Міненко.

Він також повідомив, що чисельність безробітних на Харківщині, обчислена за методологією Міжнародної організації праці, зменшується, рівень безробіття за минулий рік скоротився з 7% до 6,9%. Також зменшуються кількість безробітних, зареєстрованих у центрах зайнятості. На 1 березня 2012 р. на обліку в службі зайнятості перебувало майже 35 тис. осіб, минулого року на цю дату було зареєстровано 38 тис. осіб. "Окрім того, можна говорити про позитивну динаміку з неповної зайнятості і роботи в адміністративних відпустках", - підкреслив він.